2012. május 17., csütörtök

Gyerekek levelei Istenhez - 1. rész - Kívánságok


Néhány évvel ezelőtt kezembe akadt egy német könyv, Kinderbriefe an den lieben Gott (Gyermeklevelek a kedves Istenhez), melyben kilenc-tíz éves gyerekek Istenhez írott leveleit közlik. Ezek a levelek hol megmosolyogtattak, hol meghatottak. Legjobban mégis az az őszinteség fogott meg, amivel a gyerekek Istenhez fordultak. Szerintem minden kereszténynek érdekes olvasmány ez a könyv, mert példát ad arra, milyen az az egyszerű, gyermeki bizalom, melyet az Úr elvár gyermekeitől, továbbá segít visszaemlékezni a megtérés utáni időkre, mikor még az Istennel való szeretetkapcsolat a legerősebb volt. Most ebből a könyvből következnek részletek. (A fordítást én követtem el.)


Kedves Isten!
A nevem Lela, nagyon szeretnék egy kistestvérkét. Anya azt mondta, szóljak apának. Apa azt mondta, kérdezzelek meg téged. Mit gondolsz, tudnál segíteni?
Lela

Kedves Isten!
Szerelmes lettem az egyik fiúba, aki az osztályunkba jár. Alexandernek hívják. Holnap újra felosztjuk az ülésrendet. Segítenél abban, hogy az ő nevét húzzam ki a dobozból?
Lisa

Kedves Isten!
Olyan barátot szeretnék, aki nem mondja azt: „Ha adsz nekem valamit, akkor játszok veled!” Ez olyan hülyeség! Tudsz nekem segíteni?
Aaron

Kedves Isten!
Ha ajándékozol nekem egy olyan csodalámát, amilyen Aladdiné, mindenemet neked adom, kivéve a pénzemet és a sakkfiguráimat.
Güren

Kedves Isten!
Szeretnék egyszer egy igazi angyalt látni. Tudnál küldeni hozzám egyet? Nálam lakna, velem játszana. Van zsebpénzem is, így semmit sem kell vele küldened.
Alex

Kedves Isten!
Ma megint elvertek. Elegem van! Szükségem van egy védőangyalra, aki végre megőriz engem. Tudnál egyet küldeni?
Artur

Kedves Isten!
Kérlek, tégy meg valamit: ne legyen több háború és legyen elég étel mindenhol és legyen vidámabb mindenki!
Timo

Kedves Isten!
Kérlek, segíts a zongoratanulásban, mert olyan nehezen megy nekem.
Nodeem és Güren

Kedves Isten!
Apukám nem ért a tűzrakáshoz, egyszerűen nem készül el vele időben. Tudsz egy égő csipkebokrot ültetni a kertünkbe?

Kedves Isten!
Remélem, hogy szép leszek, mikor nagy leszek. Kérlek, gyorsan válaszolj!
Luisa

Szia Isten!
Kaptunk egy kiskutyát, egy cocker-spániel lányt, Inkának akartam elnevezni, de a tesómnak jobban tetszett a Ronja. Most Ronjának hívják, mint egy rablólányt. Remélem, hamar egyedül sétáltathatom.
Katharina

Kedves Isten!
Anyukám mindig azt mondja, hogy menjek ki a többi gyerekhez, találkozzam a barátaimmal, de nekem nincsenek barátaim. Senki sem akar ilyen kövér fiúval barátkozni. Add, hogy soványabb legyek, mire felnövök.
Mehdi

Kedves Isten!
A következő dolgokat kérném szépen: Egy új bicikli, (…) egy kutya, egy filmkamera, egy első osztályú kapus kesztyű. Ha nem kaphatom meg mindet, akkor küldj annyit, amennyit csak tudsz!
PS: Tudom, hogy nincs Mikulás.
Aylin


Forrás: Kinderbriefe an den lieben Gott, Gütersloher Verlaghaus, 2007

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése