2013. július 1., hétfő

A tíz leginspirálóbb keresztény ismerősöm


A Facebookról érkező olvasóimnak köszönöm a kattintást. :-) Konkrét listát természetesen nem kaptok. Tudom, tudom: nem tisztességes így lépre csalni embereket, de egyrészt nem szeretnék személyeskedni a nevek közzétételével, másrészt ez a lista leginkább rólam szól: arról beszél, hogyan képzelem el az ideális keresztényt, hívőként milyen irányba törekszem. Ezért magáról a listáról írnék pár gondolatot.
Szóval, pár hete nagy levegőt vettem és listába szedtem azokat a személyes ismerőseimet, akik a leginspirálóbb hatással voltak lelki életemre. Az érintettekkel oda-vissza ismerjük egymást, tudunk egymásról, nem csak egy kézfogás történt köztünk valahol régen. Az inspiráló kifejezésen a következőt értem: példaképek, akik kedvet adtak nekem kereszténynek lenni, akik segítettek közelebb kerülni Istenhez, akikkel szívesen alapítanék gyülekezetet, házi csoportot, akikkel bármilyen misszióban részt vennék, mert érdemes velük szolgálni az Urat.
A listán szereplő tíz személyből kilenc a gyülekezetembe tartozik, a fennmaradó egy embert máshonnan ismerem. Van a listán pécsi, debreceni, érdi, pesti testvér, négy(!) pedig bethesdai. (Az utóbbi elgondolkodtató.) Természetesen nem tíz személyről van szó, mert a házastársakat, testvéreket egy pontba szedtem, így összesen körülbelül húsz emberről beszélünk.
A konkrét nevek helyett pár hívószót, néhány részletet írok le a jellemzésekből. A lentiek nem emberek dicséretei, minden dicsőség Istené, aki olyanokká formálta őket, hogy példák lehetnek másoknak, elsősorban nekem.

"Ők azok, akik gondolkodnak, akik beszélgetnek. Ők azok, akik tudatosan élik meg hitüket, és nem pedig beléjük nevelt dogmaként. Ez a tudatosság, gondolkodás ragadott meg engem."

"Ami megragadott bennük: derű, nyitottság, öröm, intelligencia. A belőlük áradó krisztusi derűt, békét feltétlen meg kell kapnom."

"Lelkesedés, öröm, vidámság és látszólag mindent legyőző hit – ez jellemezte őket. Imameghallgatások sorát élték át."

"Készség, alázat, áldozatvállalás az Úr munkájáért. Ezeket kell eltanulni tőlük."

"Ő az az ember, aki ha kap egy feladatot az Úrtól, megy és csinálja. Teszi ezt teljes erőből, teljes szívből, odaadással, mindent beleadva. 
Az Úr tette őt azzá, aki lett, de az, hogy az új feladatokat komolyan vette, hogy odaadón, lelkiismeretesen tette a dolgát köldöknézés, nosztalgiázás helyett, az már az ő része volt."

"Tudjunk egymásról, hordozzuk egymás terhét! A fenti gondolkodás jellemzi őt leginkább. Olyan, mint egy hurrikán – megfog, magával ragad."

"Nappalijukra mint hangosan éneklő, vidám fiataloktól hemzsegő édenkertre emlékezem. Én is ilyen nappalit szeretnék beszerezni egyszer."

"Az olvasó, a tudatos, az emberközeli, a jó értelemben földön járó hívő típusa." 

"Sose láttam szomorú, kedvetlen arccal. A mosoly, az elégedettség, a béke áradt róla mindig. Ő volt a boldogság megtestesülése. Szerettem körülötte lenni."

"Nagy ember, nagy szívvel, felelősség szétosztás, csapatban gondolkodás, hatalmas szeretet – ez ő."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése